NL
Gratis verzending

BE Gratis verzending vanaf
€90,-

Volgende werkdag in huis

Search

  Visgerechten die je geprobeerd moet hebben!

  • 1 min lezen

  Hieronder enkele populaire visgerechten uit verschillende culturen in de wereld:

  1. Sushi: Dit is een Japans gerecht dat bestaat uit rijst met vis, omelet of groenten erop gerold in zeewier. Er zijn veel verschillende soorten sushi, waaronder nigiri (vis op een rijstballetje), maki (gerold in zeewier) en sashimi (gepureerde vis).

  2. Ceviche: Dit is een Latijns-Amerikaans gerecht waarbij verse vis wordt gemarineerd in citroensap, limoensap en kruiden. Het wordt vaak geserveerd met tortilla chips of maïs.

  3. Fish and chips: Dit is een Brits gerecht waarbij gefrituurde vis wordt geserveerd met aardappelen. De vis wordt vaak gebakken in bloem en bierbeslag.

  4. Paella: Dit is een Spaanse rijstgerecht waarbij vis, schelpdieren en/of vlees worden gekookt met groenten en kruiden.

  5. Bouillabaisse: Dit is een Franse vissoep die wordt gemaakt met verschillende soorten vis, groenten en kruiden.

  6. Tuna poke: Dit is een Hawaïaanse salade van rauwe tonijn, gesneden in blokjes en gemengd met soja saus, sesamolie, ui en wortel.

  7. Fish curry: Dit is een gerecht dat veel voorkomt in India, Pakistan en Bangladesh waarbij vis wordt gekookt in een saus van kruiden en specerijen.

  Deze visgerechten zijn algemeen gebruikt in de keuken en zijn belangrijk om te kennen voor iedereen die gerechten wil maken. Elk van deze gerechten heeft zijn eigen specifieke smaken, textuur en toepassingen en kan worden gebruikt om gerechten visueel aantrekkelijker te maken en de smaak en textuur van vis te verbeteren.