NL
Gratis verzending

BE Gratis verzending vanaf
€90,-

Volgende werkdag in huis

Search

  Wat is een kiritsuke mes?

  • 2 min lezen

  Het Kiritsuke mes is een traditioneel Japans mes dat wordt gebruikt voor het snijden van vis, vlees en groente. Het mes heeft een rechte lemmetrand, maar een gebogen tip, waardoor het een veelzijdig mes is dat geschikt is voor zowel precisie-snijwerkzaamheden als grovere snijdende taken. Het mes is gemaakt van hoogwaardig staal en wordt vaak gehandhaafd met een hoge hardheid, wat het mes zeer scherp en duurzaam maakt.

  Een van de belangrijkste kenmerken van het Kiritsuke mes is de lange, smalle lemmetvorm. Dit maakt het mes geschikt voor precisie-snijwerkzaamheden, zoals het snijden van dunne plakjes vis of groente. Het gebogen uiteinde van het lemmet maakt het ook geschikt voor grovere taken, zoals het hakken van groenten of het snijden van vlees.

  Het Kiritsuke mes wordt vaak gebruikt in professionele keukens, omdat het zo veelzijdig is. Het wordt ook vaak gebruikt door sushi chefs, omdat het geschikt is voor het snijden van de dunne plakjes vis die nodig zijn voor sushi.

  Het onderhouden van een Kiritsuke mes is belangrijk om het scherp te houden en de levensduur van het mes te verlengen. Het is aanbevolen om het mes na elk gebruik schoon te maken en te oliën om roest te voorkomen. Het is ook belangrijk om het mes op een juiste manier op te bergen, bijvoorbeeld in een mesblok of een speciaal mesdoosje.

  In samenvatting is het Kiritsuke mes een traditioneel Japans mes met een rechte lemmetrand en een gebogen tip. Het is een veelzijdig mes, geschikt voor zowel precisie-snijwerkzaamheden als grovere snijdende taken. Het wordt vaak gebruikt in professionele keukens en door sushi chefs. Onderhoud is belangrijk om de levensduur van het mes te verlengen.