NL
Gratis verzending

BE Gratis verzending vanaf
€90,-

Volgende werkdag in huis

Search

  Wat is een Nakiri mes?

  • 2 min lezen

  Een Nakiri mes is een traditioneel Japans mes dat speciaal is ontworpen voor het snijden van groenten. Het mes heeft een recht lemmet met een platte bovenkant, waardoor het ideaal is voor het hakken van groenten zoals wortels, kool en uien. Het mes is gemaakt van hoogwaardig staal en wordt vaak gehard tot een hoge hardheid, wat het mes zeer scherp en duurzaam maakt.

  Een van de belangrijkste kenmerken van een Nakiri mes is de vorm van het lemmet. Dit platte lemmet maakt het mes ideaal voor het snijden van groenten. Het platte uiteinde van het lemmet zorgt ervoor dat de groente niet wordt geplet tijdens het snijden, wat resulteert in dunnere, preciezere plakjes.

  Het Nakiri mes wordt vaak gebruikt in professionele keukens, omdat het zo efficiënt is voor het snijden van groenten. Het is ook populair onder thuiskoks, omdat het geschikt is voor het snijden van een breed scala aan groenten voor gerechten zoals salades, soepen en stoofschotels.

  Het onderhouden van een Nakiri mes is belangrijk om het scherp te houden en de levensduur van het mes te verlengen. Het is aanbevolen om het mes na elk gebruik schoon te maken en te oliën om roest te voorkomen. Het is ook belangrijk om het mes op een juiste manier op te bergen, bijvoorbeeld in een mesblok of een speciaal mesdoosje.

  Samengevat is een Nakiri mes een traditioneel Japans mes speciaal ontworpen voor het snijden van groenten. Het heeft een plat lemmet met een rechte rand, wat het mes ideaal maakt voor het snijden van groenten. Het wordt vaak gebruikt in professionele keukens en thuiskoks. Onderhoud is belangrijk om de levensduur van het mes te verlengen.