NL
Gratis verzending

BE Gratis verzending vanaf
€90,-

Volgende werkdag in huis

Search

  Wat is een Santokumes?

  • 2 min lezen

  Een Santoku mes is een Japanse koksmes dat letterlijk vertaalt "drie voordelen" of "drie vaardigheden" betekent in het Japans, refererend naar de drie voornaamste taken waarvoor het mes wordt gebruikt: snijden, hakken en schillen. Het mes heeft een kort, breder lemmet met een rechte rand en een gebogen tip, waardoor het een veelzijdig mes is dat geschikt is voor zowel precisie-snijwerkzaamheden als grovere snijdende taken. Het mes is gemaakt van hoogwaardig staal en wordt vaak gehandhaafd met een hoge hardheid, wat het mes zeer scherp en duurzaam maakt.

  Een van de belangrijkste kenmerken van het Santoku mes is de vorm van het lemmet. De korte, brede lemmetvorm maakt het mes geschikt voor precisie-snijwerkzaamheden zoals het snijden van dunne plakjes groente of vlees, en ook voor grovere taken zoals het hakken van groenten of het snijden van vlees. De gebogen tip van het lemmet maakt het mes geschikt voor precisiesnijwerkzaamheden zoals het snijden van dunne plakjes vis of groente.

  Het Santoku mes wordt vaak gebruikt in professionele keukens, omdat het zo veelzijdig is. Het is ook populair onder thuiskoks, omdat het geschikt is voor een breed scala van kooktaken, zoals het snijden van groenten, vlees en vis.

  Het onderhouden van een Santoku mes is belangrijk om het scherp te houden en de levensduur van het mes te verlengen. Het is aanbevolen om het mes na elk gebruik schoon te maken en te oliën om roest te voorkomen. Het is ook belangrijk om het mes op een juiste manier op te bergen, bijvoorbeeld in een mesblok of een speciaal mesdoosje.

  In samenvatting, is een Santoku mes een Japanse koksmes met een kort, breder lemmet met een rechte rand en een gebogen tip. Het is een veelzijdig mes, geschikt voor zowel precisie-snijwerkzaamheden als grovere snijdende taken. Het wordt vaak gebruikt in professionele keukens en thuiskoks. Onderhoud is belangrijk om de levensduur van het mes te verlengen.